вВідео
Онлайн інструменти ДРВ

Розірви коло насильства

Скажи булінгу - НІ!

Енергоменеджмент - шлях до заощадження державного та місцевого бюджетів

нновини

Право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років мають особи за наявності страхового стажу з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2018 року – не менше 25 років. Кожного року кількість років, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватися на один рік, та з 1 січня 2028 року становитиме не менше 35 років.

      Як можна “докупити” страховий стаж?

      Законодавством України передбачена можливість набуття страхового стажу шляхом укладання договору добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

     Мінімальний розмір єдиного внеску у 2017 році - 704 грн. (мінімальна зарплата 3200 грн*22%).

     Договір про добровільну участь укладається органом Державної фіскальної служби за заявою особи, яка бажає здійснити сплату єдиного соціального внеску. 

    Договором може бути передбачена одноразова сплата особою єдиного внеску  за   попередні   періоди,  в  яких особа не підлягала загально-обов’язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору. 

    Умови одноразової сплати єдиного внеску за договором добровільної участі суттєво зміняться з 01.01.2018, зокрема, за рахунок застосування до мінімального страхового внеску коефіцієнта 2. 

 

 

 Розмір мінімальної зарплати визначається Законом України про державний бюджет на відповідний рік, відповідно, мінімальний розмір єдиного внеску змінюється.

 

Про це інформує фінансово-економічне управління ГУПФУ в Чернівецькій області.

Телефон для довідок 51-59-59

 




Архів новин