вВідео
Онлайн інструменти ДРВ

Розірви коло насильства

Скажи булінгу - НІ!

Енергоменеджмент - шлях до заощадження державного та місцевого бюджетів

нновини

На минулому засіданні громадської ради при Вижницькій райдержадміністрації було прийнято протокольне рішення, щодо проведення перемовин із представниками інститутів громадянського суспільства Путильщини задля висловлення спільної думки жителів високогірних районів щодо майбутнього адміністративного поділу Чернівецької області на райони.

Відтак делеговані представники громадськості Вижниччини провели ряд дипломатичних зустрічей на Путильщині, в результаті чого вдалося дійти спільної думки та скласти спільне звернення до керівництва держави щодо наступного етапу проведення адміністративно-територіальної реформи на Буковині.

«Присутні на зустрічі жителі Путильського району одностайно вирішили, що наполягатимуть на залишенні Путиьського району як окремої адміністративно-територіальної  одиниці, оскільки мають на це законне право як високогірний район та з огляду на досвід інших країн у поділі територій під час проведення реформи децентралізації, зокрема збережено два гірські повіти Бешадський (населення 22 тис.чол, площа 1139 кв.км) та Ліський (населення 26,5 тис.чол. площа 834,9 кв.км) в Карпатському регіоні Республіки Польща.

Представники громадськості Вижницького району з повагою віднеслися до позицій жителів Путильщини.

Однак у випадку поділу територій на округи без врахування думки жителів Путильщини – вирішили підтримати пропозицію вижниччан та керуючись наведеними законодавчими актами, усвідомлюючи важливість моменту, відповідальність за правильність вибору, обмеженість у часі, об’єднують зусилля, щоб спільно виступити в інтересах громад Вижницького та Путильського районів. Наші зусилля спрямовуються на захист прав та законних інтересів місцевого населення вказаних територій, зважаючи на багатомодельність та можливість трансформації складу і конфігурації об’єднаних районів так званого Західного округу Чернівецької області і вимагають утворення Карпатського (Черемошського) округу – шляхом об’єднання Вижницького та Путильського районів з центром у м. Вижниця. У зв’язку з чим вважаємо найбільш прийнятною для нас модель №2, яка передбачає об’єднання Путильського та Вижницького районів в один округ і найбільш оптимально враховує специфіку гірських та високогірних територій та критерії  Методики формування субрегіонального рівня. Дана модель розроблена Департаментом регіонального розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації та була представлена на засіданні обласної міжвідомчої групи», - йдеться у зверненні.

Також представники громадськості Путильщини та Вижниччини вимагають переглянути конфігурацію Західного Госпітального округу Чернівецької області з метою недопущення порушення державних гарантій щодо стандартів медичного обслуговування населення та створити Госпітальний округ з центром у м.Вижниця.




Архів новин