вВідео
Онлайн інструменти ДРВ

Розірви коло насильства

Скажи булінгу - НІ!

Енергоменеджмент - шлях до заощадження державного та місцевого бюджетів

нновини

Корупція є не стільки кримінологічною та правовою проблемою, скільки соціально-політичною. Вона містить у собі величезну руйнівну сипу як для правоохоронних органів, що здійснюють боротьбу з цим явищем, так, і для держави в цілому. Це обумовлює потребу глибокого вивчення цього явища з метою всебічного утримання процесу в певних рамках, які забезпечують дієздатність органів державної влади. 

Корупцію можна розглядати як різновид соціальної корозії, яка роз'їдає і руйнує органи державної влади, державу і суспільство в цілому. У правовому відношенні корупція становить сукупність різних за характером та ступенем суспільної небезпеки, але єдиних за своєю суттю корупційних діянь, інших правопорушень (кримінальних, адміністративних, цивільно-правових, дисциплінарних), а також порушень етики поведінки посадових осіб, пов'язаних із вчиненням цих діянь.

Цілком очевидно, що вказані діяння потребують своєї чіткої правової оцінки і, відповідно, внесення змін до чинного законодавства.

Однак, важливим моментом у боротьбі з корупцією є і освіта, обізнаність громадян щодо своїх прав отримувати блага, не даючи хабарів.

P. S. Про факти зловживань та корупційних проявів з боку працівників відомства ви можете повідомляти по «телефону довіри» Управління ДСНС України у Чернівецькій області (03722) 4-68-85, на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за номером ''телефону довіри'' ДСНС (044) 289-12-41.

У випадку, якщо ви стали свідком або об’єктом незаконних, корупційних дій з боку працівників системи ДСНС на території району, для отримання необхідної інформації та кваліфікованої допомоги телефонуйте за номерами зазначених вище телефонів.

Конфіденційність гарантовано.

 




Архів новин