вВідео
Онлайн інструменти ДРВ

Розірви коло насильства

Скажи булінгу - НІ!

Енергоменеджмент - шлях до заощадження державного та місцевого бюджетів

нновини

У схоронку музейних вітрин

Приватний музей-садиба Народного артиста України Назарія Яремчука (родинна хата співака)

Музей-садиба народного артиста України, відомого співака Назарія Яремчука є однією з архітектурних і культурно-просвітницьких родзинок м. Вижниця. Він розташований в околиці Рівня. Музей створений в батьківському домі, де пройшли дитинство і юність Н. Яремчука його сестрою Катериною і названий нею на честь однієї з найвідоміших пісень співака — «Смерекова хата».

Надзвичайно широкою є палітра фестивалів, якими багатий наш край. Вони об’єднують людей сцени, слова, безмежної творчої душі, вихлюпують на життєві береги талановиті імена, гостям даруючи незабутні враження у будь-яку пору року.

A Whirl of Festivals

There is a wide range of festivals our region is rich in. They bring together creative people who are fond of art, theater and poetry, throwing out onto the canvas of life the names of talented people, and giving guests an unforgettable experience at any time of the year. 

Отже, якщо хочете почути і долучитись до виконання найбільшої коляди в найменшому місті, що зафіксовано у книзі рекордів України, завітайте на районний фестиваль Різдвяної Коляди, що відбувається 8 січня у м. Вижниця.

А листопад запросить вас на районний фестиваль-конкурс естрадної пісні імені Назарія Яремчука 

Він проводиться щорічно в ІІІ декаді листопада до дня народження Народного артиста України і об’єднує самодіяльних виконавців естрадної пісні.

У традиційному святі Маланки 14 січня в м. Вашківці щороку беруть участь більше 20 гуртів маланкарів з різних кутків м. Вашківці, а також гості з навколишніх районів та областей України.

В центрі уваги цікаві маски, костюми, які виконані руками вашківчан, споконвіків є традиційні Дід, Баба, Ведмеді. Щороку з’являються нові маски. Можливо, за ними ви впізнаєте когось із своїх знайомих, або самі побажаєте взяти участь у дійстві. 

Традиційними для нашого регіону є Міжнародні гуцульські фестивалі. Вижниця теж стає центром свята гуцульської душі, пропонуючи водночас і пізнання духовних та культурних цінностей і бізнес-ідеї та проекти для реалізації на її теренах.

Із весняного циклу фестивалів найбільше величним є районне Великоднє Свято Писанки «Хай писанка оранжево горить»

Проводиться вони щороку третього дня Великодня на площі Героїв Майдану м. Вижниця біля пам’ятника Писанці. Великодні пісні, веснянки, різноманітні обрядові ігри, книжкова виставка, виставка великодніх кошиків, малюнки дітей на асфальті – це далеко не повний перелік цікавого, що можна побачити на Великодньому святі.

Туристичний потенціал району – а це велика кількість пам’яток різних історичних епох і етнічних культур, багата палітрою культурних звичаїв і традицій, вигідне географічним розташуванням. 

Популярні види відпочинку: гірськолижний, пішохідний, водний, велосипедний та кінний туризм, скелелазіння, культурно-пізнавальний та сільський зелений туризм. 

Tourism is the best rest 

Vyzhnytsia Rayon has a huge potential for the development of tourism. It has a large number of monuments from various historical periods and ethnic cultures, it is rich in cultural traditions and customs and has a favorable geographical location. 

Popular outdoor activities are skiing, hiking, water sports, cycling and horse-riding, rock climbing, as well as cultural, educational and green tourism. 

В с. Іспас в червні проводиться районний фестиваль народної творчості «Калинові обереги».

Фестивальне дійство дає вам можливість познайомитися з національним співом, танцями, відвідати майстер-класи відомих майстрів краю. Родзинка свята – смакота з гуцульської печі.

Одним з найулюбленіших місць як серед жителів Вижниччини так і гостей району є база відпочинку «Кремениця». Саме тут можна знайти відпочинок на будь-який смак в будь-яку пору року. Привітні господарі пропонують комфортні номери, кухню з традиційними національними стравами, екскурсії, велопрогулянки, рафтинг, басейн, чан, караоке, дискотеку та багато іншого.

Адреса: Чернівецька обл., Вижницький район, м. Вижниця, вул. Н.Яремчука,89-а, тел. 0967770072, 0980941062, 0673733979, Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., сайт: http://www.kremenytsya.com.

З нагоди дня народження Івана Миколайчука у Вижниці запроваджено фестиваль-конкурс українського кіно і пісні імені видатного митця.

Іван Миколайчук часто бував на Вижниччині, тут знімались фільми за його участю («Білий птах з чорною ознакою» та ін.), сюди приїжджають його колеги, учні на творчі зустрічі. Ви відчуєте атмосферу і енергетику краю, в якому жив і творив Іван Миколайчук, де створювалися  світові шедеври українського художнього кіно.




Архів новин