вВідео
Онлайн інструменти ДРВ

Розірви коло насильства

Скажи булінгу - НІ!

Енергоменеджмент - шлях до заощадження державного та місцевого бюджетів

нновини

Починаючи з жовтня 2011 року Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" передбачено виплату грошової допомоги, яка не підлягає оподаткуванню, в розмірі десяти місячних пенсій станом на день її призначення працівникам, які працюють в закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право  на пенсію за вислугу років відповідно до пунктів "е", "є" та "ж" статті 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення". До числа таких осіб відносяться, наприклад:

Статтею 20 Закону України від 23.09.1999р. №1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено, що за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надається соціальна послуга - оплата  лікування  в  реабілітаційних відділеннях санаторно - курортних закладів після перенесених захворювань і травм.

Як інформує управління Державної казначейської служби України у Вижницькому районі Чернівецької області паспорти бюджетних програм головного розпорядника затверджуються спільним наказом головного розпорядника та Мінфіну в трьох примірниках протягом 45 днів від дня набрання чинності законом про Державний бюджет України, 

Сума іноземних доходів включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов'язаний подати річну податкову декларацію та сплатити з одержаних доходів податок на доходи та військовий збір. Доходи, одержані в іноземній валюті перераховуються у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів. 

Міністерством фінансів України наказом  №1114 від 20.12.2016 р. внесено зміни до Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, які набирають чинності з 31.01.2017 року, про це інформує управління Державної казначейської служби України у Вижницькому районі Чернівецької області. 

У Головному управління ДФС у Чернівецькій області зазначають, що з 1 січня 2017 року внесено зміни в частині організації позапланових документальних перевірок, а саме уточнено підстави для їх проведення. Зокрема, п.п. 78.1.1 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено можливістю проведення позапланової перевірки також при отриманні інформації, яка свідчить про порушення вимог податкового законодавства. 

03 січня 2017 року Петро Порошенко підписав Закон України «Про Вищу раду правосуддя». Цим документом, зокрема, внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. 04 січня «Голос України» опублікував Закон України «Про Вищу раду правосуддя», отже зазначені зміни набрали чинності 5 січня 2017 року.

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області звертають увагу, що відповідно до пп.165.1.19 ПКУ  до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу  платника податку не включаються та не оподатковуються кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку, у тому числі, але не виключно, для придбання ліків, донорських компонентів, протезно-ортопедичних виробів, виробів медичного призначення для індивідуального користування інвалідів, за рахунок коштів благодійної організації або його роботодавця.

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що відповідно до змін внесених Законом України від 21.12.2016 р. N 1797-VІІІ до Податкового кодексу України викладено у новій редакції п.п.166.3.3 п. 166.3 ст. 166 ПКУ щодо податкової знижки за навчання. 

Умови виходу особи з громадянства України закріплені у статті 18 Закону України «Про громадянство України». Загальне правило полягає в наступному: громадянин України, який виїхав на постійне проживання за кордон, може вийти з громадянства України за його клопотанням.




Архів новин